beschermvrouwe

beschermvrouwe_huwelijk

Hermance Liliane Sophie barones van Heeckeren van Kell

Nadat haar oudtante, freule Sophie, de oprichting van de Sophia’s Lust mogelijk maakte, was zij tot haar overlijden de beschermvrouwe van de muziekvereniging. Willem van Heeckeren van Kell, haar neef, nam die taak van haar over. In 1972 werd zijn kleindochter geboren en naar tante Sophie vernoemd. Sophia’s Lust besloot haar ter gelegenheid van haar doop een serenade te brengen. Bij het kasteel boden zij ook een meter pillewegge (krentewegge) aan. Omdat Willem al was overleden, vroeg de toenmalige voorzitter aan haar ouders of de jonge freule de nieuwe beschermvrouwe mocht worden. Totdat Hermance Liliane Sophie volwassen werd, nam haar vader de taak waar.

De serenades die Sophia’s Lust heeft gegeven ter gelegenheid van haar huwelijk met Joost Gransberg en de doop van hun dochter, waren voor haar een grote eer en zij denkt daar nog vaak met veel plezier aan terug. Grote lol had zij toen ze met Johan Lievestro het enorme portret van tante Sophie voor een feestje naar de Keizerkroon bracht. Daar vond de receptie plaats voor het 150-jarige jubileum en tante Sophie mocht natuurlijk niet ontbreken.

Alhoewel Hermance niet opgroeide in Ruurlo, is zij vanaf 2010 met haar gezin op het landgoed teruggekeerd. Naast haar passies voor muziek, koken en paarden, werkt zij met grote liefde als decoratieschilder aan muurschilderingen, verguld- en decoratiewerken.

beschermvrouwe_huwelijk

WINKELWAGEN